Skip to content

Vad gör vi?

Besök i landet

Under 2019 reser RFoD runt till sina medlemsföreningar, från norr till söder, och besöker föreningar och arrangemang, artister och publik! Vi passar även på att besöka landets olika utbildningar inom folk, världsmusik och dans, både på folkhögskolor och högskolor.

Arrangörsträffar över hela landet

Kulturens anordnar träffar tillsammans med RFoD, Svensk Jazz, Kontaktnätet och Kammarmusikförbundet med syfte att stärka arrangörskapet på lokal nivå. Träffarna genomförs över hela landet och är ett resultat av att Kulturrådet under 2018 förändrade uppdraget till riksorganisationer inom arrangörsledet.

Stallet, scenen för folk & världsmusik mitt i Stockholm.

Stallet drivs av Riksförbundet för Folkmusik och Dans, med stöd från Stockholms läns landsting, Stockholms stad och Statens kulturråd, och öppnades i november 2000. Stallet är idag en av de viktigaste plattformarna för svenska folk- och världsmusiker/dansare samt en scen för utveckling inom genren och angränsade musikformer i Sverige.
www.stallet.st

Huvudarrangör för Folk & Världsmusikgalan


Folk & Världsmusikgalan vill höja genrens status, uppmärksamma dess främsta artister och aktörer samt bjuda publik och medverkande på en årligen återkommande, oförglömlig fest.Folk & Världsmusikgalan tar paus under 2019 för att komma tillbaka med en jubileumsgala 2020.
www.folkgala.seLäs mer om RFoD´s verksamhet och aktiviteter