RFoD x STIM x Manifestgalan 2019

Årets kompositör inom genren folk och världsmusik belönas med STIM-pris på Manifestgalan 2019

Trodde ni att folk och världsmusik bara är låtar av okända upphovspersoner som vandrat mellan spelmän i århundraden? Då är det dags att tänka om. Idag vimlar folk- och världs- musiken av kompositörer och dessa blir allt fler.
Detta uppmärksammas nu av Stim som för fjärde året delar ut ett särskilt kompositörspris, i samarbete med Riksförbundet för Folkmusik & Dans (RFoD).

Vid Manifestgalan i Stockholm 15 februari delas de sedvanliga priserna ut inom tolv olika kategorier. Årets Manifestpris i kategorin Folk delas ut i samarbete med RFoD, som står som avsändare för priset.

I år blir det dessutom ett trettonde pris – till årets kompositör inom genren folk och världsmusik. Priset består av en check på 30 000 kr vilket betyder att det höjs med 200 % jämfört med de tidigare åren.

Från Stims sida vill vi bidra till att kompositörerna av folk- och världsmusik uppmärksammas, säger Mattias Franzén på Stims promotionnämnd som tagit initiativ till priset.

Vi är både stolta och glada över att Stim stödjer RFoD och uppmärksammar kompositörer vars musikskapande är värdefullt för vår genre och svenskt musikliv i stort, säger RFoD:s verksamhetsledare Thuva Härdelin.

Tidigare vinnare av detta pris har varit Magnus Stinnerbom från Västanå teater i Sunne 2016, Lena Willemark, sångerska och spelkvinna från Älvdalen 2017 och dragspelerskan Lisa Långbacka 2018.

logoSTIM logo rgb      anif

Läs mer om Manifestgalans samarbetspartners här