RFoD turné hösten 2022 – Maine Coon trio

Hej arrangör! Då var det dags för RFoD att söka projektbidrag hos Kulturrådet för subventionerad turné hos er arrangörer hösten 2022. För att göra en bra ansökan behöver vi er intresseanmälan senast den 21 februari. Den är inte bindande men vid beviljat stöd har ni som intresseanmält er förtur för att boka gruppen. Anmälan görs via formuläret HÄR.

Priset blir 7 500 kr per konsert, resor och boende inkluderat. Spelperiod vecka 48-50.

Den här gången föll programrådets val på gruppen Main Coon trio. Programrådets motivation:

Med ett otroligt fint samspel där Norge möter Sverige i en underbar blandning av stränginstrument som hardangerfela, fioler, gitarrer, cittern  och med  sopransaxofon, klarinett som får representera blåsfamiljen. Med allt från skira valser till svängigaa gangar. En fantastisk trio med duktiga musiker som verkligen berör.


Mer om Main Coon trio:
Med avstamp i norsk och svensk folkmusik blandar Maine Coon trio eget material med traditionella låtar såsom springar, gangare och slängpolska. Skira klanger och lekfullhet möter improvisation och pulserande riff. Felor, träblås och gitarr i ett tätt sammansvetsat samspel.
Trion möttes på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Arbetandes som lärare, musiker och instrumentbyggare strävar bandet ständigt efter att träffas för att skapa musik.
Maine Coon trios debutplatta släpptes juli 2020 i Göteborg i ett mindre konsertformat och bandet utnämndes till Årets nykomling 2020 av Lira Musikmagasin för skivan. 

Anna-Karin Andersson – hardangerfela, fiol, oktavfiol
Robin Johansson – sopransaxofon, basklarinett
Søren Vinther Røgen – gitarr, cittern 

http://www.mainecoontrio.com