RFoD söker ny verksamhetsledare

RFoD är ett riksförbund som företräder utövare, arrangörer och genren i stort inom folk- och världsmusik/-dans. RFoD  driver även scenen Stallet Folk & Världsmusik. Vi vänder oss både till professionella och amatörer utifrån en bred genredefinition där tradition och förnyelse är lika viktigt. Genren är i ständig utveckling och RFoD är, och vill vara med och driva den utvecklingen både konstnärligt och kulturpolitiskt. Vi är en av huvudkrafterna i arbetet med Folk- och Världsmusikgalan som genomförs årligen. RFoD är en medlemsorganisation.

 
Kvalifikationer
• Du är väl förtrogen med genren och har erfarenhet av ledarskap, personalansvar samt arbete i den ideella världen.
• Du är tydlig och öppen i ditt ledarskap, bra på att motivera och stimulera andra, du kan delegera, ge och ta ansvar.
• Du har goda kunskaper i och praktisk erfarenhet av ekonomi och redovisning.
• Du kommer att företräda RFoD i olika sammanhang, därför måste du kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.
• Du har ett brett kontaktnät, är självständig, god samarbetsförmåga, Kommunikativ, lyhörd och flexibel.
• Du bör ha ett intresse för kulturpolitik.
 
Arbetsuppgifter
Du kommer inneha en tjänst med stora möjligheter till påverkan i ett spännande skede både för RFoD och kultursverige. Tjänsten innebär att leda och driva ett kreativt och visionärt arbete – att utifrån kunskap om genren och kännedom om samhället, skapa möjligheter till utveckling och till finansiering av verksamheten. Du kommer att vara chef och arbetsledare på en mindre arbetsplats och vara närmast ansvarig inför, samt föredragande i styrelsen. Arbetet innebär både att ha kontakter utåt med myndigheter och andra organisationer samt att leda och fördela arbetet inom den egna organisationen. Mycket av verksamheten bedrivs i projekt vilket betyder att du kommer att hantera ansökningar, uppföljningar och redovisningar, där ekonomi har en central roll.
Stallet är en mycket viktig del av RFoD, där din roll huvudsakligen handlar om uppföljning, men även planering i samverkan med Stallets ansvariga.
 
Varaktighet/Arbetstid
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med placering i Stockholm, med en provanställning om 6 månader. Tillträde: 2018-10-01 eller enligt överenskommelse.
 
Lön
Månadslön
 
Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-08-31. Dina ansökningshandlingar ska innehålla CV och ett personligt brev.
Ansökan tas endast emot via mail till: jobb@rfod.se
 
Frågor om tjänsten besvaras av:
Peter Bothén, verksamhetsledare/producent Stallet och TF verksamhetsledare RFoD.
076-525 17 73
Irene Ala-Jukuri, ordförande RFoD 070 -772 09 44
 
 
www.rfod.se