PRODUCENT TILL STALLET VÄRLDENS MUSIK 

Vill du vara med och utveckla en plats som berikar Stockholms kulturliv? Som producent på Stallet Världens Musik har du praktiskt evenemangsansvar för en av Stockholms mest uppskattade, intima livescener. Är du den vi söker?

ANSVARSOMRÅDEN & ARBETSUPPGIFTER 

– Planera och koordinera evenemang, från konserter till andra aktiviteter på Stallets scen 

  • Ta hand om allt det praktiska kring evenemang, uthyrningar av Stallets lokaler och Stallets externa evenemang
  • Rekrytera och schemalägga timanställd personal och bidra till en utvecklande och positiv arbetsmiljö 


KVALIFIKATIONER 

  • En relevant utbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet som producent, med erfarenhet av konsertevenemang med praktiskt evenemangs- och lokalansvar 
  • Erfarenhet av rekrytering och schemaläggning av timanställd personal 
  • Viss kunskap om ljud/ljus/scenteknik 
  • Förmåga att ta egna initiativ till förbättring och utveckling
  • Ett prestigelöst och problemlösande förhållningssätt, förmågan att kommunicera internt och externt 

MER OM TJÄNSTEN OCH ARBETET 

En producent arbetar tillsammans med Stallets verksamhetsledare, kommunikatör och andra engagerade anställda i vacker miljö i hjärtat av Stockholm.  

Stallet Världens Musik är en mötesplats för folkmusik och folkdans från hela världen samt en viktig del i genrens infrastruktur. En efterfrågad samarbetspartner som förutom konserter och danskvällar har varit en uppstartsplattform för flera musikaliska utvecklingsprojekt. 

Scenen på Stallgatan 7 i Stockholm drivs av RFoD – Riksförbundet för Folkmusik och Dans som företräder arrangörer och aktiva inom de genrer som ryms i begreppen folkmusik, världsmusik och folkdans. RFoD vänder oss både till professionella och amatörer utifrån en bred genredefinition där begreppet tradition rymmer lika stora delar förnyelse som bevarande. Stallet Världens Musik producerar ca 100 akter/år. 

Genren är i ständig utveckling, något RFoD är med och driver, både konstnärligt och kulturpolitiskt. RFoD driver scenen Stallet Världens Musik och arrangerar Folk & Världsmusikgalan.  Förbundet präglas av öppenhet, nyfikenhet och lyhördhet för sina medlemmar och sin omvärld.

RFoD har fyra fast anställda. På Stallet Världens Musik jobbar en verksamhetsledare, en producent och en kommunikatör samt ett antal timanställda personer.


Kollektivavtal: Finns

Lön: Månadslön

Varaktighet/Arbetstid: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % med placering i Stockholm, med en provanställning om 6 månader. Tillträde: 2024-10-01 eller enligt överenskommelse.


Skriftlig ansökan med meritförteckning/referenser skickas till jobb@rfod.se senast den 15 april.

Frågor om tjänsten besvaras av: Eva Omagbemi, eva.omagbemi@rfod.se