Pressmeddelande: folk.nu – mötesplatsen för dig som gillar folkmusik och dans

Vem i folkmusiksvängen har inte någon gång önskat sig en plattform på nätet där man kan hitta precis allt man behöver veta om kurser, konserter och turnéer runt om i landet? Som lysten publik, som spelsugen artist eller nystartad arrangör? 

Nu är den här – folk.nu, en digital mötesplats med målsättning att samla allt som är värt att veta om folkmusik och dansarrangemang på samma ställe.

Folk.nu är en ny digital plattform, sjösatt av RFoD, Riksförbundet för Folkmusik och Dans, i samarbete med Kulturens bildningsverksamhet och med stöd av Kulturrådet. Ett folkmusikaliskt Kinderägg som faktiskt är tre bra saker i en – en mötesplats för publik, arrangörer och musiker på samma gång. 

Som publik kan du lätt gå in på sidan och se vad som händer på din ort eller var din favoritartist just nu turnerar.

Som arrangör kan du lätt gå in på sidan och lägga upp dina konserter, festivaler, kurser eller liknande.

Som artist kan du lätt gå in på sidan och leta efter arrangörer och turnéslingor att uppvakta. Eller lägga ut dina egna spelningar.

Allt kostnadsfritt förstås. 

– Det skulle vara fantastiskt fint om vi kunde få till en nationell evenemangsportal så att alla, artister, arrangörer och publik kunde få en överblick över vad som sker i landet. Där man samtidigt kan få reda på hur en turné byggs upp, vilka arrangörer en artist spelar för och vad olika arrangörer bokar, säger Thuva Härdelin, verksamhetsledare på RFoD.

Portalen är enkel att använda men kommer att ha tutorials för besökare under en längre tid. Man behöver inte registrera sig för att använda portalen och den är som sagt kostnadsfri. Till portalen knyts också personal som kan se till att sidan lever och att ingenting kommer in som inte hör dit. Folk.nu är förstås ett utvecklingsprojekt där funktioner kommer att finjusteras och läggas till med hjälp av feedback från användare.

– Nu ska vi inte springa händelserna i förväg men jag hoppas att det här också ska leda till att vi så småningom skapar olika typer av nya samarbeten kring turnéer och arrangörer, säger Thuva. På det viset kan man ju hävda att sidan är lite multifunktionell. Det ser ut att fungera som en helt vanlig evenemangsportal för den nyfikna publiken som vill hitta något att gå på men den funkar ju också som ett redskap både för artister och arrangörer. Eftersom man kan skaffa sig den här överblicken.

Riksförbundet för Folkmusik och Dans
Vid eventuella frågor kontakta: info@rfod.se