Nya artister för ”På Turné” våren 2023 är klara och tre nya regioner har anslutit sig

”På Turné” har släppt artisterna för våren 2023. Det är för Folk- och världsmusik Barcelona Gipsy balKan Orchestra, för jazz Camille Thurman with Darell Green Quartet och för kammarmusik tenThing Brass Ensemble. Vi vill samtidigt påminna om att höstens artister också är bokningsbara. Josefin Lindstrand (jazz) och Hilleviensemblen (folk- och världsmusik). OBSERVERA att bokningsstoppet är tidigare i år nämligen den 1 maj. 

Tre nya regioner har anslutit sig till ”På Turné” så nu kan även arrangörer i Norrbotten, Värmland och Östergötland ta del av utbudet. Projektet subventionerar artisternas gager och för mer information om vad som gäller hos er, hör av dig till din regionala kontaktperson.

Till nästkommande period kommer även turnéer för populärmusik att lanseras. Just nu arbetar en arbetsgrupp med upplägget där det bl. a ingår att sätta samman ett programråd och en kunskapsturné för arrangörsutveckling som kommer att gå parallellt med turnéerna. En första information kommer att ges på MAIS Regionala Arrangörsträff i Norrköping 28-29 maj. Läs mer här där anmälningslänk finns.

Mer praktisk information om hur det fungerar finns här https://www.pa-turne.se/pa-turne-sa-funkar-det.