Nya Arrangörer 2014 är äntligen här!

nyaarr logga

Har du en konsertidé? Har ni en festival på g? Nu startar vi, riksförbunden Svensk Jazz, RFoD och RANK, äntligen omgång två av mentorsprogrammet Nya Arrangörer! Tio arrangörsinitiativ – oavsett musik och form – kommer att väljas ut och erbjudas mentorstöd och ett litet ekonomiskt startstöd. Anmäl ditt intresse senast den 5 september!

Vi vill att det ska startas fler klubbar, scener, fler föreningar, fler festivaler och fler konserttillfällen för professionella musiker. Är du en/ni ett gäng som sitter på en fantastisk idé men inte riktigt vet hur du/ni ska gå vidare? Eller ni kanske visst vet hur ni ska gå vidare, men skulle vilja ha ett bollplank eller någon som kan hjälpa er med de områden där ni kanske inte riktigt vet hur ni ska göra? Ni kanske till och med redan är igång och arrangerar konserter men funderar på hur ni ska lyfta det till nästa nivå? Då ska ni ansöka till Nya arrangörer. Senast den 5 september.

Så här fungerar det!

Ni har en idé, ni berättar om den för oss via ett enkelt formulär senast den 5 september, vi läser och tittar på allas berättelser och bestämmer utifrån detta vilka som kommer med i år. Anmäl ditt intresse här!

Här nedan punktar vi upp vad vi är ute efter, men – lova oss att ni anmäler er även om er idé inte stämmer helt överens med dessa:
OBS! Alla ”ni” i denna text kan bytas ut mot ”du”.

Nya arrangörer riktar sig främst till personer i åldrarna 18-35 år, men vem som helst får ansöka, så länge ni anser er ha en bra idé och ännu inte är en etablerad arrangör.
* Ni kan ansöka trots att ni har arrangerat innan.
* Ert projekt ska vara någon form av offentligt och publikt arrangemang för livemusik som ska genomföras senast augusti 2015.
* Arrangemanget ska anlita professionella musiker.
* Målet är att ni ska bli långsiktigt verksam som arrangör, så ansökningar för engångsarrangemang kommer inte prioriteras.
* Genreinriktning spelar ingen roll.
* Om ert initiativ antas behöver en person från varje arrangör kunna delta följande datum under 2015: 15-16 november, 14-15 mars och 5-6 sept
* För att antas till programmet behövs ett organisationsnummer (ett eget eller kanske en förening att organisera sig igenom)

Hur går det till?
Blir ni en av de lyckliga utvalda så drar allt igång i mitten av november, då ni får en personlig mentor, tre stycken två-dagarskonferenser (15-16 nov, 14-15 mars och 5-6 sept) och ett ekonomiskt startbidrag på 20 000 kronor per arrangör. Mentorsprogrammet pågår alltså från november 2014 till september 2015.

Vilka är vi?
Det här projektet är ett samarbete mellan organisationerna Riksförbundet Svensk JazzRFoD (Riksförbundet för Folkmusik och Dans) och RANK (Riksförbundet Arrangörer av Nutida Konstmusik). Nya Arrangörer är dock öppet för alla musikgenrer.

Dök det upp frågor nu? 
Kontakta projektledare Lisa Knudsen på info@svenskjazz.se (hon är tillbaka från sommaren i början av augusti).