Ny ordförande – Hans-Ove Forsell

Hej alla.

Det känns superspännande att få axla rollen som ordförande i RFoD. Det är även en utmaning att efterträda Eva Omagbemi, som lett förbundet under många år, men med stort stöd av både henne såsom tjänsteperson och verksamhetsledare Thuva Härdelin så hoppas jag att det ska går bra.

Vem är då jag? Jag brukar säga att jag är ”född mugglare” och dom som sett eller läst Harry Potter förstår då vad jag menar. Jag hade fram till 40 års ålder inget som helst intresse för vare sig folkmusik eller dans, men fick en uppenbarelse då jag av en händelse lyssnade på en äldre spelman och sedan var jag fast och livet tog en ny inriktning.

Jag har arbetat större delen av mitt liv i finansbranschen. Har haft olika chefs och specialisttjänster men sommaren 2020 som nybliven 60-åring gjorde jag ett sedan länge planerat avslut av min anställning, för att på heltid kunna ägna mig åt ideella uppdrag inom föreningslivet.

Inom kulturområdet är jag arrangör av konserter och festivaler. Är ordförande i Burträsksvängen som nu har växt till en stor mötesplats för folkmusiker, kassör i Västerbottens Spelmansförbund och föreningen Burträskkursen. Har varit regionordförande i Kulturens Bildningsförbunds, men av kända skäl upphör uppdraget under 2024.

När jag rekryterats till andra uppdrag har det oftast, för att inte säga alltid, varit organisationer i kris eller kaos och min roll har varit att städa, förnya och återupprätta.
Nu är känslan dock en helt annan. RFoD är en väl fungerande organisation som jag lärde känna i samband med arbetet kring Folk & Världsmusikgalan. Då fick jag även förmånen att samarbeta med verksamhetsledare Thuva Härdelin, så när erbjudandet kom att hoppa på uppdraget som ordförande kändes valet ganska självklart.

Med vänliga hälsningar

Hans-Ove Forssell