Niclas Pereira dos Reis Lindblad ny verksamhetsledare för Riksförbundet för Folkmusik och Dans (RFoD)

NiclasNiclas Pereira dos Reis Lindblad har mer än 20 års erfarenhet av musikbranschen. Han har en bred och mångfacetterad erfarenhet och har bland annat arbetat som dj, konsertproducent på Södra Teatern, Selam, Kulturhuset Stadsteatern och som handläggare för musik på Stockholms stads kulturförvaltning. Niclas har också haft uppdrag som sakkunnig i folk-och världsmusik för Kulturbryggan, i arbetsgruppen för fonogramstöd på Kulturrådet och i juryn för folk- och världsmusikgalan. Han har även arbetat i skivaffären Multikulti och suttit i programråd för Re:Orient och Oslo World Music Festival.

”Det ska bli oerhört spännande att komma in i den här fasen av RFoDs utveckling och vara med och omsätta strategier och planer i praktiskt arbete. En viktig fråga för mig är att öka intresset för genren och vidga begreppet folk- och världsmusik och dans. Vår genre har influerat och gett upphov till många andra musik- och dansstilar som jag nu tycker att vi bör låta oss inspireras av och utbyta erfarenheter med. Jag hoppas och tror att min tidigare erfarenhet som konsertproducent, i kombination med mina erfarenheter av offentlig bidragsgivning, gör att jag kan tillföra något nytt till RFoD”, säger Niclas Pereira dos Reis Lindblad.

Riksförbundet för Folkmusik och Dans (RFoD) grundades 1981 och har idag ca 19.500 medlemmar över hela landet, varav den största delen är medlemmar i lokala arrangörs- eller folkmusikföreningar. RFoD kopplar samman genrens olika aktörer – musiker, arrangörer, dansare, pedagoger, producenter mm – för att förmera mötesplatserna, stimulera till nya möten och därmed också utveckling av musiken och dansen. RFoD driver även scenen Stallet Folk & Världsmusik i Stockholm samt utvecklingsprojekt, varav det viktigaste är den unikt breda Folk & Världsmusikgalan som nu i dagarna (30 mars – 2 april) går av stapeln för det sjunde året. Galan äger i år rum i Västerås, efter att tidigare ha gästat Stockholm, Göteborg, Malmö, Gävle och Umeå.

Niclas Pereira dos Reis Lindblad tillträder tjänsten 2 maj och Sofia Joons, nuvarande verksamhetsledare, arbetar kvar till 31 maj.

För information om Riksförbundet för Folkmusik och Dans se www.rfod.se
För information om Stallet Folk & Världsmusik se www.stallet.st
För information om Folk & Världsmusikgalan se www.folkgalan.se

Kontaktpersoner:

Thomas Tejle, ordförande, 0703225355

Niclas Pereira dos Reis Lindblad, tillträdande verksamhetsledare, 0706103831

Sofia Joons, nuvarande verksamhetsledare, 0764108764