Lystring – Arrangörer sökes!

Screen Shot 2016 10 04 at 16.57.01

Har du en konsertidé? Har ni en festival på g? Vad saknas i Sveriges musikliv? Riksförbunden Svensk Jazz, RFoD och RANK startar nu den tredje omgången av projektet Nya Arrangörer! Vi vill se 18 arrangörsinitiativ, det vill säga ett samarbete mellan 9 etablerade arrangörsföreningar och 9 nya arrangörsinitiativ. Oavsett musik och form kommer dessa att ingå i ett kunskapsutbytesprogram och dessutom få ett ekonomiskt start- eller samarbetsstöd. Anmäl ditt intresse senast den 25 oktober.

Vi vill att det ska startas fler klubbar och scener, fler föreningar, fler festivaler och fler konserttillfällen för professionella musiker. Vi vet också att det finns mycket kunskap och erfarenheter hos etablerade arrangörer att dela med sig av, samtidigt som redan etablerade arrangörer kan få nya och givande inspel från yngre aktörer. RANKRFoD och Svensk Jazz står bakom programmet, som finansieras av Statens Musikverk

Se hitåt nya arrangörsinitiativ: Sitter ni (eller kanske bara du) på en fantastisk idé men vet inte riktigt hur den ska tas vidare? Eller så kanske ni visst vet hur ni ska gå vidare, men behöver ett bollplank eller någon som kan hjälpa er med de områden där ni kanske inte riktigt vet hur ni ska göra? Ni kanske till och med redan är igång och arrangerar konserter men funderar på hur ni ska lyfta det till nästa nivå? Då ska ni ansöka till Nya arrangörer. Senast den 25 oktober.

Se hitåt etablerade arrangörsföreningar: Är ni en etablerad arrangör som skulle vilja utveckla nätverket, hitta länsöverskridande samarbeten, diskutera och hitta svar på aktuella arrangörsfrågor? Då ska du anmäla ditt intresse till Nya arrangörer. Senast den 25 oktober.

Så här fungerar det!

Berätta om er befintliga verksamhet eller nya konsertidé för oss via ett enkelt formulär senast den 25 oktober, vi läser och tittar på allas berättelser och bestämmer utifrån detta vilka som kommer med i år.

Få mer information och anmäl ditt intresse här!