Galakonserten inställd

Folk & Världsmusikgalan följer Folkhälsomyndighetens rekommendation och regeringens beslut.

Det är med tungt hjärta vi meddelar att årets Folk & Världsmusikgala ställs in. Orsaken är de rekommenderade mötesrestriktioner som införts av Folkhälsomyndigheten till följd av coronaviruset, som inte tillåter sammankomster med över 500 personer.

– Givetvis följer vi myndigheternas rekommenderade restriktion och ställer in galakonserten i stora salen på Musikaliska. Det känns oerhört tråkigt att inte genomföra galan som planerat, men våra besökares och gästers hälsa är det absolut viktigaste, säger Thuva Härdelin, projektledare för Folk & Världsmusikgalan.

Galaproduktionsgruppen arbetar för fullt med att hantera situationen och på bästa sätt hylla årets nominerade och pristagare med en intern ceremoni som kommer ske på Stallets scen den 14 mars, samma tid som den nu inställda galakonserten. Allt kommer att websändas via sociala medier.

För övriga programpunkter under dagen den 14 mars såsom seminarier och mingel ber vi er hålla utkik efter uppdaterat program i evenemanget och på galans hemsida. Danskvällen på Stallet ikväll arrangeras som planerat.

Mer information bl a för er som redan har hunnit köpa biljetter följer.

Du som på något sätt skulle medverka i galan kommer att få ett mejl med all information inom kort.