Folk & Världsmusikgalan till Stockholm

Nu är det klart – Folk & Världsmusikgalan återvänder till platsen där allting startade: Stockholm. Den 14 mars 2015 äger alla tiders sjätte gala rum i Berwaldhallen där Sveriges Radio både arrangerar och direktsänder.

Galakonserten med nio av våra bästa artister/grupper på scen och utdelning av minst åtta priser är kulmen på en häftig folk- och världsmusikvecka i och runt Stockholm. Nytt för i år är att galan aktivt samordnar lokala arrangörer och artister i ett kluster för att skapa och marknadsföra ett brett program med konserter, workshops, föreställningar, sessions och annat runt om i staden och länet.

Musikaliska är en av huvudarrangörerna 2015 och bjuder in till en dag med tema barn och unga den 13 mars. Då blir det konserter, föreställningar och seminarier i huset med barnen både i publiken och i fokus.  Som vanligt omramas galans scenprogram av seminarier, workshops och utställning 13-14 mars.

Information om allt detta och mycket mer kommer omsider på hemsidan folkgalan.se. Där kommer det också att längre fram gå att föreslå vinnare på galan. Hemsidan uppdateras inom kort.

Har du förslag på seminarier och workshops, vill du vara med i klustret eller engagera dig på annat sätt – maila Sofia Joons.