Folk & Världsmusikgalan blir en biennal

Efter drygt 10 år av genrefrämjande, mycket uppskattade galor är det dags att välja ny väg för Folk & Världsmusikgalan, för att säkra högsta möjliga nivå på evenemanget både arrangörsmässigt och konstnärligt.

Covid19´s påverkan på musik och danslivet berör alla i stor utsträckning. Återbyggandet av både det ideella och det professionella kulturlivet kommer att kräva tid, energi och kreativitet. Med samlad arrangörsstyrka behöver man säkra livskraft och långsiktighet i alla våra verksamheter de kommande åren.

Med de två senaste åren i backspegeln och efter många möten och samtal med samarbetspartners och folkmusiklivet kring Folk och Världsmusikgalans framtid har arrangörerna bakom galan kommit fram till att galan blir en biennal. Vi vill satsa på att skapa en framtidssäkrad biennalgala tillsammans med galans samarbetspartners och ser fram emot en återstart i Skellefteås nybyggda Sara kulturhus våren 2023 säger Thuva Härdelin, verksamhetsledare för Riksförbundet för Folkmusik och Dans.


Pressbilder från webbsända Folk & Världsmusikgalan 2021 finns att hämta här: 
https://tinyurl.com/folkgalan2021
Presskontakt: Thuva Härdelin 0709-24 84 66, thuva@rfod.se

Folk & Världsmusikgalan arrangeras av RFoD – Riksförbundet för Folkmusik och Dans, i samarbete med ett stort antal organisationer och andra aktörer inom folkmusikens och dansens genrer. 

På bild: Mikael Marin och Lena Willemark på Folk & Världsmusikgalan 2021. Foto: Peter Bothén.