Chefsproducent till Stallet Världens Musik

Som chefsproducent på Stallet Världens Musik programlägger och utvecklar du en av Stockholms livescener. Är du den vi söker?

Du har det konstnärliga ansvaret och lägger Stallets program på ca 100 akter/år. Du är kommunikativ och har ett prestigelöst förhållningssätt, är driven och tar egna initiativ till förbättring och utveckling. Du är ansvarstagande och en god administratör.

Scenen på Stallgatan 7 i Stockholm drivs av RFoD – Riksförbundet för Folkmusik och Dans företräder arrangörer och aktiva inom de genrer som ryms i begreppen folkmusik, världsmusik och folkdans. Vi vänder oss både till professionella och amatörer utifrån en bred genredefinition där begreppet tradition rymmer lika stora delar förnyelse som bevarande. 

Genren är i ständig utveckling, något RFoD är med och driver, både konstnärligt och kulturpolitiskt. RFoD driver scenen Stallet Världens Musik och arrangerar Folk & Världsmusikgalan.  Förbundet präglas av öppenhet, nyfikenhet och lyhördhet för sina medlemmar och sin omvärld.

Stallet Världens Musik är en mötesplats för folkmusik och folkdans från hela världen, en viktig del i genrens infrastruktur. En efterfrågad samarbetspartner som förutom konserter och danskvällar har varit en uppstartsplattform för flera musikaliska utvecklingsprojekt. 

RFoD har 3,5 fast anställda. På Stallet Världens Musik jobbar Chefsproducenten, en kommunikatör på 50% samt ett antal timanställda personer.

Du har relevant utbildning eller motsvarande yrkeserfarenhet som producent med erfarenhet av bokning och programläggning samt dokumenterad erfarenhet av ansökningar, budgetarbete och ekonomi samt personalplanering.  Du är lösningsfokuserad, kreativ och gillar att ha många bollar i luften. Du arbetar väl självständigt såväl som i grupp, och har vana vid att sätta upp mål och följa upp dessa. Du formulerar dig väl i skrift och har goda kunskaper i våra genrer med ett eget brett nätverk i branschen.

Det är meriterande om du

  • har arbetat med barn- och ungdomskultur
  • har kompetens och/eller erfarenhet inom inkluderingsfrågor, antirasism och normkritik.

Som chefsproducent på Stallet Världens Musik arbetar du tillsammans med andra engagerade människor i vacker miljö i hjärtat av Stockholm. Du är med och utvecklar genren och har kontakt med scener och artister i hela landet och övriga världen. 

Kollektivavtal: Finns

Lön: Månadslön

Varaktighet/Arbetstid: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med placering i Stockholm, med en provanställning om 6 månader. Tillträde: 2023-04-01 eller enligt överenskommelse.


Skriftlig ansökan med meritförteckning/referenser skickas till jobb@rfod.se senast den 15 januari.

Frågor om tjänsten besvaras av: Eva Omagbemi, eva.omagbemi@rfod.se