Studiecirkel

RFoDs och Kulturens nya musiker-, dans- och arrangörsstöd

Både arrangörer, enskilda medlemmar och musikerbolag som är medlemmar i RFoD kan starta en studiecirkel genom Kulturens. En studiecirkel består av minst tre personer inklusive ledare som gör någonting folkbildande som kan rapporteras till exempel workshops, planeringsgrupper, komposition, konsert eller dansföreställning. Det maximala beloppet för en studiecirkelverksamhet är 10.800 kronor per år. Studiecirkelledaren har dessutom möjlighet till kompetenscheckar som värda flera tusenlappar varje år. Mer information kan fås genom www.kulturens.se eller genom kansliet.

Snabbguide till RFoDs nya musiker- dans och arrangörsstöd

Vi kan nu erbjuda våra medlemmar att anmäla studiecirklar genom RFoD och Kulturens bildningsverksamhet och på så sätt få ekonomiskt stöd för utlägg när ni bedriver folkbildningsverksamhet såsom repetitioner, repertoarutveckling och administrativt arbete.

Vad är en cirkel?

Minst tre personer som gör musik, dansar (eller något annat folkbildande) tillsammans. En cirkel kan bestå av till exempel bandmedlemmar, men också av andra personer som arbetar med exempelvis web, PR, foto, utbildning eller administrativt arbete. Det maximala beloppet för en studiecirkelverksamhet är 10.800 kronor per år. Studiecirkelledaren har dessutom möjlighet till kompetenscheckar som värda flera tusenlappar varje år.

Rapportera

Att rapportera studiecirkelverksamhet handlar om att rapportera tid. Tiden räknas i så kallade studiecirkeltimmar. En studiecirkeltimme motsvarar 45 minuters arbete för de som är med i cirkeln. Varje cirkel kan rapportera max 10 timmar i veckan, max 40 veckor om året. Det betyder att en cirkel kan rapportera 400 timmar på ett år = helfart.

Ni får rapportera för all tid ni lägger ner. Det gäller både repetitioner, låtskrivning, koreografi, planering och administrativt arbete, så länge ni är minst tre personer som arbetar samtidigt. För att driva studiecirkel genom RFoD och Kulturens bildningsverksamhet vill vi att ni bedriver verksamhet minst på halvfart, alltså 200 studietimmar/år.

Hur fungerar det?

  1. För att delta behöver vi info från er. Du börjar med att visa ert intresse i ett mail till kansliet på RFoD
  2. När ni fått klartecken från Kansliet är det dags att ange vilka som är med i studiecirkeln, namn och personuppgifter. Bifoga även en kort verksamhetsbeskrivning.
  3. Bedriv er verksamhet som vanligt och skriv under tiden upp den på den närvarolista, som ni fått från Ina. Två gånger om året skickas listan in till RFoD. Vi kommer att påminna er när det är dags att inkomma med listan!
  4. RFoD kontrollerar att listan är ifylld på rätt sätt och skickar sen in den till Kulturens tillsammans med övriga listor.
  5. RFoD administrerar utbetalning till er två gånger per år.