Arrangörsstöd, studiecirklar och Ny(A)modigheter

Snart dags att söka Kulturrådets arrangörsstöd för 2018!
 

RFoDs arrangerande medlemsföreningar kan ansöka om Kulturrådets statliga arrangörsstöd via oss. Ansökan görs online en gång per år och årets online-blankett kommer vara redo att fylla i den 7 september och deadline för ansökan är 5 okt 2017. Vi kommer skicka ut ett separat mejl till alla våra aktiva medlemsföreningar med direkt länk till blanketten på torsdagen, den 7 september.
Anvisningar och riktlinjer inför höstens ansökningsomgång finns här:
http://www.rfod.se/medlemsservice/arrangorsstod

Vi vill påminna att bara aktiva medlemsföreningar (dvs att årets medlemsavgifter ska vara betalda) kan söka KUR stöd genom oss. KLICKA HÄR för att bli medlem eller förnya ert medlemskap.

 RFoDs och Kulturens nya musiker-, dans- och arrangörsstöd
 
Både arrangörer, enskilda medlemmar och musikerbolag som är medlemmar i RFoD kan starta en studiecirkel genom Kulturens. En studiecirkel skulle bestå av minst tre personer inklusive ledare som gör någonting folkbildande som kan rapporteras (till exempel: workshops, planeringsgrupper, komposition, konsert eller dansföreställning). Det maximala beloppet för en studiecirkelverksamhet är 10.800 kronor per år. Studiecirkelledaren har dessutom möjlighet till kompetenscheckar som värda flera tusenlappar varje år. Mer information kan fås genom www.kulturens.se eller genom kansliet på info@rfod.se.
 Senaste nytt från projektet Ny(A)modigheter
 
För en inkluderande musikscen och mer livemusik i hela Sverige!
– ett projekt drivet av Musikarrangörer i Samverkan (MAIS) där RFoD ingår med stöd från Postkodlotteriets Kulturstiftelse.

Nu är det dags att ansöka! 
Projektet kommer att ha tre deadlines under hösten
15 september
15 oktober
15 november
Vi har nu öppnat upp ansökningsomgång tre och den stänger den 15 september. Direkt efter detta följer omgång fyra (16/9 – 15/10) och omgång fem (16/10 – 15/11). Besked lämnas senast ca: två veckor efter avslutad ansökningsomgång.  

Ni ansöker genom att fylla i ett formulär
Tänk på att de konserter ni söker stöd för skall vara för er och ert område nya idéer och inte etablerade/återkommande koncept. 
Alla konserter som beviljas stöd skall vara genomförda senast den 31 mars 2018.

Kortfattat om projektet
Som arrangerande förening har ni under 2017 möjlighet att ansöka om stöd på upp till 15 000 kronor per konsert för att genomföra modiga konsertidéer — konserter som går utanför ramen för det ni vanligtvis bokar. I projektet ingår också kompetensutveckling i form av studiematerialet Publiken i fokus. 

Ny(a)modigheter vill möjliggöra för arrangörer att sprida livemusik till fler och till nya publikgrupper över hela landet. Projektet ger med finansiering av Postkodlotteriets Kulturstiftelse ekonomiskt stöd till konsertarrangörer som vågar utmana sig själva och rådande strukturer.

Vi anser att livemusik och ett brett konsertutbud ska vara tillgängligt för alla oavsett om du bor i en småstad, på landsbygden eller i en storstadsregion, oavsett hur lätt eller svårt du har att förflytta dig och oavsett vilket kön, vilken ålder du har eller var du är född eller uppväxt.
Det är också viktigt att de som står på landets scener återspeglar och representerar befolkningen och den mångfald som finns i Sverige. För att det ska bli verklighet krävs insatser som stöttar och uppmuntrar arrangörer, och Ny(A)modigheter är en sådan satsning.