RFoD Turné byter namn till Stallet Turné!

Nu kan du preliminärboka grupperna Sirocco samt Lena Jonsson & Johanna Juhola för våren 2025.

Lena Jonsson & Johanna Juhola

Lena Jonsson och Johanna Juhola, en superduo bestående av en svensk fiol-ikon och en finsk accordionstjärna. Lena och Johanna blandar folkmusik från Sverige och Finland med egna kompositioner och tillsammans skapar de en mix som är både nyskapande och spännande, här låter de kreativiteten och lekfullheten flöda!

Johanna Juhola är en hyllad innovatör inom tangogenren. Hon är en världsmusikikon och stor reformist i accordionvärlden. Hennes unika output och samarbeten med toppnamn inom den klassiska världen, såväl som jazz och elektronisk musik och hennes projekt inom nycirkus och modern dans gör henne till en banbrytande visionär. Johanna har skapat sin egen genre som hon kallar för fantasy tango. 2022 vann hon ”The Nordic Composer´s award- NPU Prize för hennes arbete som kompositör.

Fiolspelaren Lena Jonsson är en av Skandinaviens mest inflytelserika musiker inom den samtida folkmusiken. Med musikalisk öppenhet och nyfikenhet hämtar hon sin inspiration från en stor bredd av genrer. Hon kombinerar sina djupa kunskaper om traditionell svensk folkmusik och soundet från rock, pop, jazz, amerikansk old time och bluegrass. Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Stockholm, Berklee College of Music och 2008 blev hon riksspelman.

Uppskattat pris: 9 000 kr inklusive resa och boende (verkligt pris 15 700 kr)
Turnéperiod vecka 4-5-13-14 våren 2025

https://www.lenajonsson.com
https://youtu.be/gFl8JDcuRBk?si=C6UMMETmfwvha4hM

Sirocco

SIRiOCCO är det hyllade bandet som med utgångspunkt från Sveriga i texter på jiddisch, ladino, hebreiska och arabiska presenterar både egenskriven och traditionell musik i nutida arrangemang från olika platser och tidpunkter genom historien. De poetiska texterna omfattar en mix av nutid och dåtid. Bandets senaste produktion heter El Faro (2023) som betyder fyrtorn på spanska och ett genomgående tema är havet. 

Gruppen består av: Sofia Berg Böhm, Patrik Bonnet, Hanna Stenlund Monthan och Fredrik Gille.Uppskattat pris 16 000 kr inklusive resa och boende (verkligt pris ca 31 500 kr)
Turnéperiod vecka 12-13-14 våren 2025

https://youtu.be/v-onPOT0HXs?si=d0CWE3KU2ooSP5HH
För pressbilder, ytterligare information om bandet: www.siroccomusic.org